8.7.10 - Zakon o prostovoljstvu – začetek javne razprave

E-pošta natisni

V četrtek, 8. 7. 2010 je Ministrstvo za javno upravo je odprlo javno razpravo o Predlogu Zakona o prostovoljstvu, za katerega si nevladne organizacije prizadevajo že vse od leta 2004. Predlog zakona je nastal na podlagi osnutka, ki so ga pripravile nevladne organizacije in dela medresorske delovne skupine, v kateri sta poleg predstavnikov različnih ministrstev sodelovali tudi dve predstavnici nevladnih organizacij. Zakon je zelo pomemben za razvoj prostovoljskih organizacij, spodbujanje prostovoljstva in varstvo prostovoljcev.

Lepo vabljeni, da na spletnem portalu Sodeluj.net, ki je namenjen sooblikovanju sistemske ureditve prostovoljstva s strani nevladnih organizacij (NVO), posredujete amandmajske in vsebinske pripombe na posamezne člene predloga Zakona o prostovoljstvu in splošne komentarje na širši kontekst predloga Zakona o prostovoljstvu.

Rok za posredovanje predlog in komentarjev je 8. september. V tem času bo organiziranih več javnih razprav širom Slovenije. Predlog zakona je obljavljen na spletni strani Ministrstva za javno upravo in na spletni strabni www.prostovoljstvo.org. Svoje predloge in komentarje lahko pošljete na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Predloge bo obravnavala nevladna delovna skupina za prostovoljstvo, ki bo na koncu razprave podala skupna nevladna stališča. Svoje predloge lahko pošljete tudi neposredno na MJU, in sicer na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Predlog Zakona o prostovoljstvu, 142 kb (členi)

Predlog Zakona o prostovoljstvu, 708 kb (razlogi za sprejem, postopek priprave, področna zakonodaja, načela, ocena stanja itd).

 
2008-2010 - Sodeluj.net - Vse pravice pridržane. Tehnična postavitev in izvedba: Inštitut za elektronsko participacijo INePA | Login